Pretraga sajta

Budzet 2015 Subvencije za poljoprivredu Zaštita životne sredine Vodič za investitore Greenfield lokacije Objedinjena procedura_urb Elektronske dozvole PPOP BNR JKP Sava_lat JKP "Vodovod i kanalizacija" Pećinci

Struktura lokalne samouprave

Skupština opštine Pećinci

Skupštinu opštine Pećinci čini 30 odbornika:

 • 18 odbornika Koalicije "Aleksandar Vučić - Budućnost u koju verujem (Srpska napredna stranka, Demokratska stranka Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije, Nova Srbija, Pokret socijalista, Srpski pokret obnove)"
 • 6 odbornika Grupe građana "Milenko Đurđević - Za naše selo"
 • 4 odbornika Demokratske stranke
 • 2 odbornika Grupe građana „Za naprednu i slobodnu opštinu“

Predsednica opštine Pećinci

Dubravka Kovačević Subotički, lekar specijalista pneumoftiziolog

Medicinski fakultet završila je 1988. godine u Novom Sadu. U periodu od 1991. do 1995. godine radila je u Domu zdravlja „Dr Dragan Funduk“ u Pećincima kao lekar opšte prakse. Specijalistički staž iz oblasti pneumoftiziologije obavlja na Institutu za plućne bolesti Sremska Kamenica, a od 2001. godine kada polaže specijalistički ispit radi u pećinačkom domu zdravlja kao specijalista za plućne bolesti.

U svom profesionalnom radu obavljala je brojne aktivnosti i funkcije – bila je načelnik službe opšte medicine i specijalističkih službi, koordinator za zdravstveno-vaspitni rad, presednik Komisije za kontrolu i unapređenje kvaliteta rada, član Prvostepene lekarske komisije (Pećinci i Stara Pazova), predstavnica Sremskog okruga u Lekarskoj komori Vojvodine. Autor je nekoliko akreditovanih radova u okviru kontinuirane edukacije.

Od decembra 2012. godine radila je kao direktorka Doma zdravlja „Dr Dragan Funduk“, a u aprilu 2014. godine izabrana je za predsednicu Opštine Pećinci.

Zamenik predsednice Opštine Pećinci

Dipl. ek. Zoran Vojkić

Predsednik Skupštine opštine Pećinci

Dipl. ek. Sava Čojčić

Rođen je u Zemunu 1968. godine. Po obrazovanju je ekonomista i više od jedne decenije je radio u oblasti privrede.

U dva mandata je vršio funkciju zamenika predsednika Skupštine opštine Pećinci, a zatim je na parlamentarnim izborima 2008. godine izabran za narodnog poslanika u republičkom Parlamentu, a od 2011. do 2012. godine bio je direktor Sektora za kvalitet i razvoj Nacionalne službe za zapošljavanje. U julu 2012. godine izabran na funkciju predsednika opštine Pećinci, a nakon uvođenja privremenih mera Vlada Republike Srbije imenuje ga za predsednika Privremenog organa opštine Pećinci.

Na konstitutivnoj sednici lokalnog parlamenta u aprilu 2014. godine izabran je za predsednika Skupštine opštine Pećinci.

Zamenik predsednika Skupštine opštine Pećinci

Dipl. menadžer Aleksandar Jovičić

Opštinsko veće opštine Pećinci

Opštinsko veće čine predsednik opštine, zamenik predsednika opštine i devet članova Opštinskog veća. To su:
 • Milan Mijailović
 • Borislav Maksimović
 • Miroslava Petrović
 • Maja Maksimović
 • Dušan Tešić
 • Živorad Gordić
 • Saša Arsić
 • Miroslav Uskoković
 • Ljuboje Antić

Opštinska uprava opštine Pećinci

Opštinska uprava vrši upravne poslove u okviru prava i dužnosti Opštine i određenih stručnih poslova za potrebe Skupštine opštine, predsednika opštine i Opštinskog veća.

Organizacione jedinice koje su obrazovane u Opštinskoj upravi:

Načelnik Opštinske uprave

mr Željko Trbović